مجازیسازی چیست؟
مجازیسازی به گروهی از نرمافزارها گفته میشود که با ایجاد یک لایه مجازی بر روی قطعات سختافزاری، مانند پردازندهها، حافظه موقت، حافظه ذخیرهسازی و دیگر موارد، یک یا چند رایانه مجازی مجزا ایجاد کرده که معمولا به آنها ماشین مجازی (VM) نیز گفته میشود. هر ماشین مجازی میتواند یک سیستم عامل مجزا داشته باشد که مانند یک کامپیوتر مستقل کار میکنند. (حتی اگر فقط بر روی بخشی از سختافزار اصلی کار کنند). پایه و اساس مجازیسازی، محاسبات ابری است.انواع مجازیسازی:
بسیاری از عناصر زیرساخت فنآوری اطلاعات را میتوان مجازیسازی کرد تا مزایای قابل توجهی به مدیران فنآوری اطلاعات و کل کارکنان کسبوکار ارائه داد. در این بخش انواع مجازیسازی را به تفکیک برای شما شرح دادهایم:1. مجازیسازی دادهها (Data virtualization)
دادهها و اطلاعاتی که در سراسر مجموعه پخش شدهاند، میتوانند در یک منبع واحد ادغام شوند. مجازیسازی دادهها به کسبوکارها این امکان را میدهد تا با اطلاعات خود به عنوان یک منبع پویا رفتار کنند. مجازیسازی دادهها قابلیت پردازش که میتواند دادهها را از چندین منبع جمع کند، منابع داده جدید را به راحتی در خود جای دهد و دادهها را متناسب با نیاز کاربر تغییر شکل دهد را؛ به کاربران ارائه میکند. ابزارهای مجازیسازی دادهها در مقابل چندین منبع داده قرار دارند و اجازه میدهد تا با آنها به عنوان منبع واحد رفتار شود و دادههای مورد نیاز را در زمان مناسب به هر برنامه یا کاربر تحویل دهد.
2. مجازیسازی دسکتاپ (Desktop virtualization)
مجازیسازی دسکتاپ معمولا با مجازیسازی سیستم عامل (که به شما امکان میدهد چندین سیستم عامل را در یک ماشین مجازی مستقر کنید) اشتباه گرفته میشود. مجازیسازی دسکتاپ به مدیر مرکزی (یا ابزار مدیریت خودکار) اجازه میدهد تا محیط دسکتاپ شبیهسازی شده را همزمان در صدها ماشین فیزیکی مستقر کند. برخلاف محیطهای دسکتاپ سنتی که به صورت فیزیکی بر روی هر دستگاه نصب، پیکربندی و بهروز میشوند، مجازی سازی دسکتاپ به مدیران این امکان را میدهد تا تنظیمات، بهروزرسانیها و بررسیهای امنیتی گسترده را بر روی همه دسکتاپهای مجازی انجام دهید.
3. مجازیسازی سرور (Server virtualization)
سرورها، رایانههایی هستند که برای پردازش حجم زیادی از وظایف خاص طراحی شدهاند که به خوبی انجام میشوند. مجازیسازی یک سرور به شما اجازه میدهد تا بیشتر از آن توابع خاص را انجام دهد. در این حالت میتوانید توابع را تقسیمبندی کنید تا بتوانید از اجزای مختلف برای سرویسدهی به چندین عملکرد استفاده کنید.
4. مجازیسازی سیستم عامل (Operating system virtualization)
مجازیسازی سیستم عامل یک روش مفید برای اجرای همزمان محیطهای Linux و windows است. کسبوکارها با این روش میتوانند سیستمعاملهای مجازی را به کامپیوترها هدایت کنند که این روش مزایای زیر را به دنبال دارد:
• هزینههای عمده سختافزار را کاهش میدهد؛ چرا که سیستمها دیگر به سختافزار قدرتمند نیاز ندارند.
• امنیت را افزایش میدهد؛ زیرا همه موراد ماشین مجازی قابل نظارت و جداسازی هستند.
• زمان صرف شده در خدمات IT مانند بهروزرسانیهای نرمافزار را محدود میکند.
5. مجازیسازی شبکه ( Network virtualization)
مجازی سازی شبکه، یک نرمافزار جهت ایجاد یک نما از شبکه استفاده میکند که مدیر شبکه بتواند با استفاده از آن، شبکه را از یک کنسول مدیریت کند. این عناصر و توابع سختافزاری (به عنوان مثال اتصالات، سوئیچها، روترها و غیره) را مجازی کرده و آنها در نرمافزاری که با hypervisor اجرا میشوند، خلاصه میکند. سرپرست شبکه میتواند این عناصر را بدون دست زدن به اجزای فیزیکی اصلاح و کنترل کند که بهطور چشمگیری مدیریت شبکه را ساده میکند.
امنیت مجازیسازی
در هر بخش از شبکه و قبل از اقدامی همیشه باید موضوع امنیت را در نظر گرفت و مجازیسازی نیز از این اصل استثنا نیست. لازمه امنیت مجازیسازی کنترل امنیتی پیشرفته متناسب با حجم کاری تأمین امنیت خودکار، برای مهاجرت ابری امن و بدون خدشه چراکه محیطهای مجازی بسیار پویا هستند. با تکامل و مقیاسسازی، امنیت شما باید بهسرعت با فضای عملیاتی در حال تغییر، سازگار شود.
مزایای مجازی سازی
مجازیسازی مزایای متفاوتی برای کسبوکارها خواهد داشت. در ادامه به بخشی از مزایای مجازی سازی اشاره کردهایم.کاهش سرمایه و هزینههای عملیاتی
کاهش یا حذف خرابیهای احتمالی
افزایش بهرهوری و کارایی نیروهای IT
آمادهسازی سریع برنامهها و منابع
استمرار کسبوکار
بازیابی سریع اطلاعات در صورت بروز حادثه
سادهسازی مدیریت مرکزی
در دسترس بودن یک مرکز اطلاعاتی تعریف شده توسط نرمافزار
تفاوت مجازی سازی و ظرف سازی (containerization) چیست؟
در فناوری مجازی سازی شما میتوانید سختافزار (مانند هستههای پردازنده، رم، هارد و ...) را شبیهسازی کنید و آنها را به عنوان دستگاه جداگانه نشان دهید. بنابراین مجازیسازی در سطح سختافزاری است. رایجترین نرمافزارهای مجازیسازی، VMware و VirtualBox هستند.
اما کانتینر سازی، مجازیسازی در سطح نرمافزار است. در این فناوری شما کل ماشین فیزیکی را شبیهسازی نمیکنید و فقط سیستم عامل دستگاه شبیهسازی میشود. بنابراین چندین برنامه میتوانند هسته سیستم عامل مشابهی داشته باشند. کانتینر نقش مشابه ماشین مجازی دارد اما بدون مجازی سازی سختافزار. متداولترین نرمافزار کانتینر، داکر است
سوالات متداول مجازی سازی:
در ادامه، متداولترین سوالاتی که مشتریان از کارشناسان پارستدوین میپرسند را، به همراه پاسخ برای شما آماده کردهایم: